Biohomoktövis.hu

Ismerd meg Magyarország első Bio Homoktövis termékeit

Mi az a homoktövis?

Hippophae rhamnoides

A homoktövis az ezüstfafélék családjához tartozik.
A családot igénytelen – ha a jég hátán nem is, de homokos pusztákon vagy tengerparti fövenyen, szmogos városokban egyaránt megélő – fajok alkotják, melyek többségét az ezüstfa (Elaeagnus) és a homoktövis (Hippophae) családjába sorolják.

A téli hideget jól viseli, a fagyok nem károsítják. Gyümölcsöt 2-4 éves korától hoz. A termés alakja tojásformájú. 7-9 mm átmérőjű, egy magvú. Feldolgozva ivólé, dzsem, bor, likőr, zselé, pálinka, héj- és magőrlemény, sőt olajtermék is készül belőle, skandináv-kozmetikumok kedvelt alapanyaga.

Kiemelkedő a C-vitamin tartalma, mely a citrom C-vitamin tartalmának tízszerese. Gyümölcsét gyógyszeralapanyagként is hasznosítják: nehezen gyógyuló sebek, fekélyek gyógyítására.

100%-BAN BIO HOMOKTÖVIS TERMÉKEK GYÁRTÓJA

Nagy Ervinné Zsuzsa - őstermelő

1991 óta orosz gyógyítókkal dolgoztam együtt és tőlük hallottam először a homoktövis gyógyító hatásairól. Azonnal beszereztem a termést, majd 1995-ben a bio területemet homoktövis ültetvénnyé varázsoltam. Saját receptúrát kísérleteztem ki, melynek legfőbb tulajdonsága, hogy csak homoktövist tartalmaz, nem keverem zöldséggel, csak gyümölcslével. Rövid időn belül sikerült az engedélyeket beszerezem és gyártót találnom.

Férjem volt az első bizonyosság számomra a homoktövis csodálatos hatásáról. Fél év homoktövis nektár fogyasztása után súlyos parlagfű allergiája teljesen tünetmentessé vált.

Köszönöm a visszajelzéseket